Популярне

КНК Медіа: це не за Європу, це за наше майбутнє!

Відкритий лист представникам української влади: Президенту України, прем’єр-міністру, міністрам Кабміну, народним депутатам, прокурорам та усім представникам правоохоронних органів, службовцям центральних органів виконавчої влади. Річниці Маршу Мільйонів присвячується.

Комітет Народного Контролю, та редакція КНК Медіа, – це сотні активістів, журналістів і правозахисників по всій Україні. Ми не просто стоїмо на сторожі інтересів громадянського суспільства, пропагуючи і щоденно реалізуючи принцип народного контролю за діями чиновників. Ми ті, хто свого часу вийшов на Євромайдан і на Марш Мільйонів, хто пішов захищати Україну від російського окупанта. Ми ті, хто не зрадив ні принципам, ні ідеалам Революції Гідності!

І ми ті, до кого сучасній владі варто прислухатись – президенту, прем’єр-міністру з його міністрами, депутатам усіх рівнів. Бо рівень корупції не знизився, реальних реформ ми не бачимо, зате неозброєним оком видно, як олігархи продовжують зливатись з владою, грабуючи державний бюджет! Ми не дозволимо вам це робити!

У квітні цього року, зусиллями наших активістів і правозахисників, у Верховній Раді було зареєстровано проект закону про «Народний контроль в Україні» (№2737). Народний контроль в Україні – це контроль народу за діяльністю влади! Авторами законопроекту є 5 народних депутатів від «Блоку Петра Порошенка», «Самопомочі», «Батьківщини» та Радикальної партії.

Отже є політична ініціатива різних фракцій ВР – повинна бути й політична воля для його прийняття! Тому ми закликаємо усіх народних депутатів ВР, а зокрема Мустафу Найєма та Сергія Лещенко, які виступили ініціаторами нижче розміщеного звернення до української влади – підтримайте цей законопроект!

Крім того, заради прийняття та впровадження цього законопроекту, ми закликаємо об’єднати зусилля активістів усіх громадських організацій, рухів, об’єднань – усього громадянського суспільства! Ми закликаємо громадських діячів перестати ворогувати та просувати виключно інтереси свого громадського формування – нам потрібні консолідовані зусилля задля впровадження народного контролю по всій Україні!

Два роки тому Україна зробила історичний вибір. Люди вийшли на вулицю, вимагаючи справедливості і захисту своїх прав. За цей час ми багато чого досягли: відстояли наші свободи, скинули диктатуру, домоглися підписання угоди про асоціацію з ЄС, провели вибори, прийняли реформаторські закони і взялися за перегляд суспільного договору. За все це український народ заплатив і продовжує платити величезну ціну. Логічно, що вимоги людей до влади стали значно вищими. Два роки тому ми розуміли, що дива не станеться й одразу все не вдасться. Ми були готові працювати, терпіти і жертвувати. Але нам складно було уявити, що чиновники і наближені до влади бізнесмени будуть продовжувати грабувати країну, прикриваючись тепер уже вишиванкою, Майданом або АТО. Що гречка і тітушки на виборах так і залишаться безкарними. Що на своїх посадах працюватимуть ті, чиїм руками ще нещодавно будувалася диктатура: від суддів до членів Центральної виборчої комісії. Що головним партнером влади знову стане не суспільство, а вузьке коло тих же олігархів, які виснажували країну при колишньому режимі. А ключові для країни рішення і далі будуть прийматися в колі сірих кардиналів, які керуються тільки своїми меркантильними інтересами.

Шановні президенте України, прем’єр-міністре, міністри і народні депутати!

Люди все бачать і розуміють. Вони вже не вірять вашим виправданням. Корупційна метушня й імітація реформ знищують довіру українського суспільства і повагу зарубіжних партнерів. Ви думаєте, що час ще є. Мусимо вас засмутити: люди на межі. Запит суспільства, проголошений під час Революції Гідності, нікуди не зник. Сьогодні ці вимоги об’єднують абсолютну більшість українців. І кожен день вашого зволікання вбиває шанси на повернення довіри людей. З вашої вини ми втрачаємо час. Замість того, щоб створювати – розвивати економіку, освіту, науку і культуру – ми змушені витрачати ресурси на боротьбу з системою. Системою, яку ви продовжуєте захищати і підгодовувати. Ми не хочемо нової революції, яку ви несвідомо наближаєте. Ми готові нести відповідальність за майбутнє нашої країни. Тому ми не просимо, ми вимагаємо:

  1. Почати реальну боротьбу з корупцією. Сконцентруватися на вищих ешелонах влади і розірвати кругову поруку, призначивши ефективного Генерального прокурора, завершити люстрацію і реформувати державну службу за європейськими стандартами.
  2. Відновити справедливість. Притягнути до відповідальності людей, які розграбували країну і призвели до насильства і вбивств на Майдані.
  3. Домогтися верховенства права. Інтенсивно і рішуче проводити судову реформу, в якій були зроблені важливі кроки, але суспільство не відчуває впевненості в успіху.
  4. Забезпечити прозорість влади. Відкрито проводити призначення на державні посади, припинивши практику підкилимних домовленостей і розподілу посад за політичними квотами на догоду сірим кардиналам.
  5. Озвучити чіткий план. Як нам разом подолати економічну і гуманітарну кризу, як ми плануємо повертати Крим та окуповані території.

У вас все ще є вибір, ким увійти в історію: реальними реформаторами, які пожертвували особистими інтересами заради майбутнього країни, або тими, хто привів країну до розвалу через корупцію та неефективне управління. Кожен, хто підтримує цю позицію, може опублікувати текст від свого імені. #занашемайбутне #занашебудущее #forourfuture

 

Тихолаз Ігор
Всі статті автора

Суспільство

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією