Популярне

У НАБУ детективи розпочали активну діяльність

Антикорупційні детективи вже розслідують 3 провадження щодо розкрадання державних коштів обсягом в 1 мільярд гривень.

Про це на прес-конференції заявив керівник Антикорупційного бюро Артем Ситник. Зокрема, він додав, що йдеться про провадження щодо деяких керівників державних підприємств та тих, хто їх кришує. «Розслідування стосується збитків державному бюджету на суму близько 1 мільярда гривень», — розповів Ситник.

Крім цього, зараз відбувається другий етап відбору детективів до Національного антикорупційного бюро. «На другий конкурс уже подалося більше ніж 2 тисячі детективів, адже перший конкурс виявився надзвичайно ефективним», — зазначив Ситник. Він також розповів, що загалом планується набрати 424 детективів, а зараз вже набрали 70 таких службовців.

За словами Ситника, завдяки фінансовій співпраці з МВФ та Мінфіном, система НАБУ, очікувано, буде реформована повністю до весни 2016 року.

Також керівник НАБУ додав, що не виключає можливості, що до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесуть провадження щодо діянь Віктора Пшонки.

На запитання журналістів стосовно того, хто є першими у списку антикорупційних прокурорів, Ситник зазначив, що кількість детективів, а саме 70 осіб, поки що фізично не дозволяє відкривати безліч проваджень. «У нас немає ніякого списку, і нас весь час намагаються підштовхнути до вибіркового правосуддя такими питаннями», — сказав голова НАБУ.

Ситник додав, що деякі факти корупції, що озвучував вчора Міхеіл Саакашвілі на антикорупційному форумі в Одесі, будуть мати певну реакцію в НАБУ.

«Деякі факти, які були озвучені, у нас вже є по ним напрацювання, які також будуть вноситися до реєстру. За результатами цього форуму після обіду ми будемо обговорювати наші подальші дії із моїм першим заступником та те, як будемо реагувати», — констатував керівник НАБУ.

Нагадаємо, що 6 грудня Саакашвілі розповів, що загалом через корупційні схеми з України щорічно йде близько 5 мільярдів доларів, а держпідприємства потерпають від збитків у 120 мільярдів гривень.

Савко Лілія
Всі статті автора

Суспільство

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією