Популярне

Скорочення працівників-податківців зможе допомогти середньому бізнесу

За круглим столом експерти обговорювали як збагатити пересічного українця.

За словами керівника проекту «Успішна країна» Андрія Блінова, в умовах галопуючої інфляції нереальним є повернення довіри українців до національних грошей.

Експерт запропонував 3 варіанти збалансування державного бюджету. На думку Блінова, по-перше, держава має приватизувати збиткові підприємства, а окремим кроком має стати створення спільних національних підприємств з іноземними країнами. «Наприклад, у сфері машинобудування варто орієнтуватися на Словаччину, а також на азіатські країни, як-от Малайзія та Китай», – вважає експерт. По-друге, це фінансування країною державних програм і стратегічне планування. Крім цього, він зазначив, варто розширити систему оподаткування: запровадити реєстратори грошових операцій в бізнесі, забезпечити теплолічильниками всі будинки. «В іншому випадку й надалі матимемо 70% тіньового бізнесу», – вважає Блінов.

Деякі експерти «Реанімаційного пакету реформ» схильні поступово запровадити реформу єдиного соціального внеску(ЄСВ), не знижуючи його до моменту, поки не буде реформована система соцстрахування. «Реформа з ЄСВ має розпочатись реформами соціального страхування та поступово знижувати податки на прибуток», – переконані експерти.

Проте, цю тезу категорично заперечує народний депутат Андрій Журжій. «Ми бачимо, що в нас недосконала податкова служба, і тим більше до неї немає довіри з боку бізнесу. Позиція нашої фракції – це ліквідація ЄСВ, адже Україна не має соціального внеску, як у Європі, де діє пенсійне страхування. У нас це квазіподаток, бо накопичення не відбувається. ЄСВ, який був сплачений у цьому місяці, одразу ж йде на виплату існуючим пенсіонерам», – пояснив Журжій. Депутат запропонував значно скоротити кількість управлінь Державної фіскальної служби, адже за такої кількості перевірок середньому і малому бізнесу просто не дають права на існування. «Хай працює малий і середній бізнес. Якщо ми скоротимо кількість податківців, то нічого не втратимо, а навпаки буде відновлена довіра до управлінців», – зазначив депутат.
 

Савко Лілія
Всі статті автора

Суспільство

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією