Популярне

Сільгоспвиробники просять вибачення у водіїв

Аграрії просять вибачення у водіїв за те, що змушені проводити акції протесту. Страйки утруднили рух майже на всіх головних автомагістралях України.  

Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу», ухвалений Верховною Радою, змусив підприємців, що займаються сільським господарством, розконсервувати важку сільгосптехніку та вивести її на автошляхи.

Тим законом пропонувалося скасування спецрежиму ПДВ. Однак, замість створення прозорої системи його відшкодування, була внесена та ухвалена корупційна норма — створення двох реєстрів ПДВ. Уряд обіцяв відновити відшкодування ПДВ при експорті зернових і технічних культур, але обіцянки виявилися обманом. Насправді, відшкодування ПДВ не планувалося ні аграріям, ні підприємцям. У бюджеті просто не передбачено достатньої для цього кількості коштів, відповідна стаття витрат була, навпаки, додатково скороченою на 6,6 млрд грн.

Щоб вирішити цю проблему, пропонувалося розділити публічний реєстр заявок на відшкодування ПДВ на дві частини, щоб забезпечити своєчасне відшкодування великим експортерам, а підприємствам, котрі не ввійшли в число обраних, відшкодовувати ПДВ за залишковим принципом. В результаті кулуарних торгів, ця пропозиція перетворилася на поділ реєстру на підприємства, що відповідають критеріям автоматичного відшкодування і такы, що критеріям не відповідають, зі збереженням таких корупційних підстав для виключення з числа «автоматників» як відсутність за місцем реєстрації та неподання відомостей.

«Сьогодні український селянин практично позбавлений будь-яких механізмів державної підтримки, — говорить голова Всеукраїнської аграрної ради (ВАР) Андрій Дикун. — Цей закон призведе до банкрутства багатьох сільськогосподарських підприємств. Аграрна галузь дає роботу мільйонам людей, а експорт сільськогосподарської продукції забезпечує 30% валютних надходжень до країни. Знищення аграріїв означає не лише втрату робочих місць та експортної виручки, а ще й це призведе до знищення українського села. Саме цього ми і намагаємось не допустити. Тому сільськогосподарська громада закликає Президента України Петра Порошенка накласти вето на законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу України…».

Нагадаємо, страйк сьогодні, 28 грудня, набув Всеукраїнського значення та перейшов у активну фазу. Аграрії наголошують: акція протесту триватиме до перемоги.

Рух на дорогах буде обмежено у Вінницькій (Комсомольське, Шпиків, Гайсин, Вендичани, Бершадь, Тульчин, Дяківці), Черкаській (біля Умані село Краснопілка), Хмельницькій, Тернопільській, Сумській, Запорізькій, Кіровоградській та Київській областях. Точні координати для зручності водіїв будуть оприлюднені сьогодні протягом дня.

ВАР просить вибачення у всіх українських водіїв за тимчасові незручності, які виникнуть під час акції протесту. Обмеження руху дорогами України є відчайдушним кроком, адже усі їхні спроби діалогу із владою закінчилися нічим, - повідомляється в офіційному прес-релізі.

Кристина Ломенко
Всі статті автора

Суспільство

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією