Популярне

Прокуратура – проти Торгово-промислової палати?

Акцією громадянського засудження дій прокурорів закінчилася вчора майже дворічна історія викликів на допит в прокуратуру керівників і службовців Торгово-Промислової палати України. Журналісти столичних Інтернет видань, в тому числі і КНК Медіа, телеканалу «1+1», громадські активісти прийшли підтримати українських підприємців, членів ТПП, в їх прагненні захистити право на існування і законну діяльність.

Віце-президент Торгово-Промислової палати України Михайло Непран заявив: «Більше двох років співробітників ТПП по дріб’язковим або надуманим причинам продовжують викликати в прокуратуру. Минулого місяця комплексна перевірка податкової, прокуратури та СБУ підтвердила законність і ефективність роботи палати, про що є відповідні висновки. Два роки ми старанно відповідаємо на всі питання правоохоронців, даємо пояснення, документи. Нам повідомляють, що розслідування закінчено. Тим не менш, багато хто з нас знову отримують повістки. Слідчих цікавить, чому ТПП втратила вплив і активи в Криму на початку 2014 року».

Примітно, що слідчі практично слово в слово повторюють публічну претензію нардепа Олександри Кужель, яку вона твердить у виступах вже кілька місяців: «Коли була анексія Криму, вони (ТТП, - ред.) не закрили, не ліквідували ТПП Криму, і там залишилася печатка, яка дає право і донині (ніхто цього відстежити не може, - ред.) давати підтвердження сертифікатів, що це український товар».

На що промисловці резонно відповідають, що у них немає власних спецпідрозділів, здатних прогнати з території України окупаційні війська. І що керівник Торгово-Промислової палати не зміг десантуватися в Сімферополь з парашутом і викрасти печатку, як того, ймовірно, вимагає Кужель. Крім того, як вже без жартів відповіли в керівництві ТПП, – Кримське регіональне ТПП незалежна від центрального офісу юридична особа і ніхто не може вплинути на його рішення, тим більше поміняти.

Проте, керівництво ТТП України знову провело кілька годин на допиті у слідчих прокуратури м. Києва. Після його закінчення адвокат Денис Ципін так прокоментував ситуацію: «Переслідування з боку прокуратури мають явно замовний характер і безпідставні за своєю суттю. Вони є наслідком процесів оновлення і очищення всередині ТТП, які відсунули від керівних посад корупціонерів і бюрократів. Саме ці «скривджені» знову рвуться до влади на багнетах прокуратури. Слідчі знають, що йдуть всупереч закону. Однак змушені пред’являти абсурдні звинувачення, інакше їх виженуть, знищать всередині самої системи прокуратури за наказом наставників і шефів згори. Якщо не припиняться переслідування службовців Торгово-Промислової палати України – можна на міжнародному рівні впевнено говорити про те, що прокуратура сьогодні не просто деградує, а повстає проти національних інтересів, проти громадян України».
 

Тихолаз Ігор
Всі статті автора

Суспільство

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією