Популярне

Пивоварський та Квіташвілі забирають заяви про відставку

Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський та керівник МОЗ Олександр Квіташвілі повідомили, що відкличуть свої заяви про відставку.

Про це вони сказали під час екстреного засідання Кабміну у четвер ввечері.

"Я забираю свою заяву про відставку. Я грузин і приїхав в Україну працювати і боротися за майбутнє цієї прекрасної країни. Я не хочу йти і залишати справи наполовину зробленими, незакінченими", - заявив Квіташвілі.

"Я прошу і вимагаю, щоб ті закони, які сім місяців лежать у Верховній Раді і не дають нам побудувати сучасну європейську систему охорони здоров’я (були прийняті), дайте нам цю можливість - ми хочемо боротися за майбутнє України ", - сказав він.

Водночас Пивоварський, коментуючи відкликання своєї заяви про відставку, сказав:

"На сьогодні ми маємо ситуацію, коли заява Айвараса (Абромавичуса – ред.) створила унікальні можливості і запустила певні центробіжні сили. Як історик, я вважаю, що сьогодні потрібно використати цю ситуацію на благо України і всіх українців. І сьогодні, після довгої дискусії зі своїми колегами, я готовий заявити, що я відкличу свою заяву про звільнення за умов, коли будуть виконані ті принципи, про які щойно говорили мої колеги".

Пивоварський перерахував принципи, за яких він повернеться на посаду міністра.

"Перший принцип - це справедлива заробітна плата для державних службовців. Шановні колеги, ми повинні без ілюзії створити умови для боротьби з корупцією не на побутовому рівні, а на зовсім іншому рівні. Держслужбовці повинні отримувати справедливу зарплату", - заявив він.

Другим моментом Пивоварський назвав прозорі державні закупівлі, які повинні стати нормою.

"Я на "Укрзалізниці" запустив досить важливі процеси, що стосуються державних закупівель. Минулий рік було зекономлено мільярди гривень на держзакупівлях. Міністерство інфраструктури стало тестовим майданчиком для системи "Прозоро". Ми повинні закріпити принцип прозорих закупівель законодавчо, вийти з ілюзії і почати жити по-новому", - підсумував він.

Він зазначив, що якщо всі ці принципи будуть дотримані він готовий працювати далі у міністерстві.

Окрім Квіташвілі та Пивоварського, заяви про відставку відкликали глава Мінінформації Юрій Стець та глава МінАПК Олексій Павленко.

Як відомо, 11 грудня міністр інфраструктури Андрій Пивоварський заявив, що йде у відставку.

Квіташвілі заявив, що йде у відставку у липні 2015 року, проте Рада досі його не звільнила.
 

Максим Вікулов
Всі статті автора

Суспільство

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією