Популярне

В Мінфіні не знають, коли відновиться співпраця з МВФ

Україна і Міжнародний валютний фонд поки що не узгодили оновлений текст меморандуму про співпрацю, який дозволить продовжити кредитування нашої країни.

Про це повідомив журналістам заступник міністра фінансів Артем Шевальов після прес-конференції в Києві, пише "УНІАН".

"Оновленого тексту меморандуму поки що немає", - відповів він на запитання журналістів.

При цьому чиновник не назвав можливі терміни відновлення співпраці з Фондом, а у відповідь на запитання про характер проблем, які не дають можливості продовжити кредитування, послався на останню заяву директора-розпорядника МВФ Крістін Лагард, яка відзначає уповільнення реформ і корупцію як основні проблеми у співпраці.

Раніше передбачалося, що Меморандум буде підписано та відправлено у штаб-квартиру МВФ після звіту уряду у Верховній Раді - після 16 лютого.

Як відомо, відкрита МВФ в березні 2015 року чотирирічна програма EFF для України загальним обсягом близько 17 млрд доларів спочатку передбачала проведення щоквартального огляду програми, виділення Києву в 2015 році чотирьох траншів, у 2016 році - ще чотирьох.

Однак на сьогодні країна отримала лише перший транш коштів на 5 млрд доларів і другий - на 1,7 млрд доларів.
 

Максим Вікулов
Всі статті автора

Суспільство

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією