Популярне

У Польщі народилася дитина після смерті своєї матері

Вагітна жінка була онкохворою, але не лікувала захворювання. У 41-річної польки діагностували пухлину мозку. Після того, як вона потрапила до лікарні, медики констатували смерть головного мозку, однак усіма методами вирішили боротися за життя немовля, що знаходилося всередині. 

 Дитина народилася ще в січні, через 55 днів після смерті матері. Про хлопчика, вага якого була всього лише 1 кг пресі не розповідали. Диво-спасінням вирішили поділитися з журналістами тільки після того, як виходили немовля.
Анджей Кюблер повідомив, що жінка фактично вважалася мертвою, оскільки головний мозок помер. Проте серце її билося. У такому випадку можна підтримувати життєздатність організму, щоб  зберегти органи для трансплантації, однак у цьому випадку тактику дещо змінили.
Як  один злагоджений механізм працювали лікарі різного профілю: гінекологи, анастезіологи і т.д. Щодня відбувалися ускладнення у боротьбі за ненароджене життя, оскільки органи матері зазнавали розладів через нестабільний тиск.
Спершу планувалося дотримати вагітність до 30 тижня, але підтримувати організм матері лікарі б не змогли так довго. Тому гінекологи поставили крайній термін – 25 тижнів, якраз цього достатньо, аби немовля могло само вижити. Коли прийшов термін, лікарі все ж вирішили протримати немовля в утробі якомога довше, однак на 26-му тижні у матері почалися незворотні процеси розкладу, тому зволікати не можна було. Хлопчик з’явився на світ після кесаревого розтину, його нарекли Войтеком. Увесь цей час батько новонародженного практично жив у лікарні.
Войтек  близько 90 днів знаходився в інкубаторі, мав багато невдалих спроб навчитися дихати самостійно. Ще майже 2 місяці лікарі боролися за спробу хлопчика самостійно дихати. Зрештою, дитя таки змогло дихати і зараз разом із батьком знаходиться вдома. Стан його стабільний, важить хлопчик 3 кг.
 

Ольга Рогацька
Всі статті автора

Суспільство

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією