Популярне

В Україні може з’явитися call-центр для консультації з медиками

МОЗ України заявило, що планує покращити систему швидкої медичної допомоги – у майбутньому поліцейські та пожежники ретельно вивчатимуть правила долікарської допомоги, щоб будь-яка людина могла в разі чого до них звернутися. Часто трапляється так, що працівники пожарної чи поліцейської служб опиняються на місці подій набагато швидше за медиків, а допомога людині потрібна негайно.

Також у міністерстві зазначають, що за минулий рік на телефон швидкої допомоги поступило більше 9 мільйонів звернень і тільки 2,5 мільйони людей були негайно госпіталізовані. Іншим людям або надали допомогу на місці, або швидка їм не була насправді терміново потрібною.
Через це в Україні планують організувати центри, куди громадни можуть телефонувати й одразу отримати кваліфіковану рекомендацію лікаря без виклику швидкої допомоги. Інколи трапляється так, що порада медика може вирішити проблему, а життя людини, якій негайно потрібна швидка допомога, буде врятовано.

Існує ймовірність й створення стартапу «Поліклініка без черг» за участі молодих спеціалістів, на прийом до яких хворі матимуть можливість записатися через інтернет, або по телефону.  Ідея полягає у тому, щоб уникнути черг до лікарів під дверима, а також зекономити пацієнтам дорогоцінний час. Окрім того можна буде простежити, до якого лікаря звертається більшість хворих й зробити висновок про його кваліфікаційну допомогу і рівень послуг.
 

Ольга Рогацька
Всі статті автора

Суспільство

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією