Популярне

Відсоток «білих» зарплат в Україні зростає

Порівняно із 2016 роком відсоток «білих» заробітних плат в Україні збільшився.

Протягом останніх двох років на вітчизняному ринку праці зберігається тенденція зростання рівня виплат «білих» заробітних плат. Це підтверджують данні нового дослідження Міжнародного кадрового порталу hh.ua.

54% респондентів відповіли, що отримують «білу» зарплату. Разом із тим, чималій кількості українців (17%) продовжують виплачувати гроші «у конвертах».

У порівнянні із 2016 роком майже не змінилася кількість тих, кому платять «сіру» заробітну плату (частину офіційно, а частину «в конвертах»): 29% в 2017 році до 30% в 2016 році.


 

Якщо говорити про те, яким чином виглядає сьогодні «чорна» заробітна плата в країні, то для 30% респондентів – це уся сума. 47% українців зауважили, що більшу частину суми (70%-50%) складають виплати «у конвертах». У 16% випадків відсоток «чорного» гонорару складає менше 50% від усіє зарплати. А от для 3% працюючих це тільки бонуси та премії. Підвищення мінімальної заробітної плати: чи відчули українці позитивні зміни?


Говорити про цілковиту легалізацію заробітних плат українців не доводиться, та й заперечувати хоч і поступальні, але позитивні тенденції, які відбуваються на ринку праці, загалом не варто.

Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua у червні 2017 року. В опитуванні взяли участь 897 респондентів з усієї України.

 

Суспільство

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією