Популярне

Анонс вистави «Котел» про події в Іловайську (оновлено)

29 серпня 2015 року, о 19:00, у Київському артхаус-кінотеатрі «Кінопанорама» (вул. Шота Руставелі, 19) відбудеться прем’єра вистави «Котел», поставленої режисером Євгеном Степаненком за п’єсою Марії Старожицької «Казан». Вистава присвячена річниці Іловайської трагедії.

Рік тому в місті Іловайську Донецької області сталася трагедія, що отримала назву «Іловайський котел». Після Дня незалежності України бійців АТО оточили в Іловайську російська армія та терористи ДНР. Наприкінці серпня останні заявили, що готові відпустити українських військових. Та коли колона звільнених виходила з міста, терористи ДНР підступно розстріляли її. Автор п’єси Марія Старожицька називає події в Іловайську найжорстокішою поразкою українських військових за час АТО.

«Це моя перша п’єса і я створила її на основі свідчень учасників події, які вижили», — розповідає Марія. До добору сценічних костюмів було залучено спеціалістів Національного історико-архітектурного музею «Київська фортеця». У свою чергу, режисер Євген Степаненко зосередився на точній передачі емоцій героїв вистави: одного з героїв зіграє Андрій Максименко, який відбув службу в АТО у складі батальйону «Дніпро-1». «Тут головне не допустити фальші, — переймається Євген. — Адже цю п’єсу будуть дивитися люди, котрі були в Іловайську, знали учасників цих події».

Іловайська трагедія спричинила значні людські жертви. Так, у серпні 2015 року головний військовий прокурор Анатолій Матіос оприлюднив списки українських бійців, загиблих під час Іловайської трагедії. У списку 209 прізвищ бійців, ще 157 залишаються невпізнаними. 158 осіб вважаються зниклими безвісти і, враховуючи можливе їх перебування в заручниках у бойовиків, їх прізвища не оприлюднюються. Саме тому творчий колектив і адміністрація артхаус-кінотеатру «Кінопанорама» вирішили вшанувати учасників цих подій та родичів загиблих в Іловайському котлі бійців АТО, надавши їм безкоштовні квитки на виставу.

З питань висвітлення цієї події в ЗМІ звертатися до координатора проекту Ксенії Юшкової за email: kzagurskaya@gmail.com або телефоном +38 (067) 209-39-92.

Мороцька Наталія
Всі статті автора

Культура

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Чер
12
Знайшовши якість і захист: де купити найкращі плівки для ламінування

Чи часто ви знаходите себе у пошуку ідеального рішення для збереження і захисту ваших важливих документів та фотографій? Ламінування є надійним способом зберегти документи від зносу, забруднень та вологості. Якщо ви шукаєте найвищу якість плівок для ламінування, то ви потрапили за адресою! У цій статті ми розкажемо вам про найкращі місця, де можна придбати плівки для ламінування, які гарантовано забезпечать вам бездоганний результат.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією