Популярне

Про які захворювання сигналізує свербіж голови

Коли свербить шкіра голови, то багато хто не надає цьому особливого значення. Замислюватися над проблемою починають тоді, коли свербіж більше не можна терпіти, або коли є очевидна проблема, якої потрібно позбутися.

Та буває, що свербіння вказує на певні захворювання, коли без лікаря вже не обійтися.
Для того, щоб виключити ймовірність педикульозу, попросіть когось із домочадців оглянути Вашу голову, особливо у найпоширеніших місцях локалізації паразитів – за вухами, потилицю. Інколи слід використовувати лупу, бо «комахи» бувають доволі дрібними.
Також на шкіру голови та її свербіж може впливати себорея, коли «шкірне сало» виділяється у значних кількостях, відбувається відлущення частинок шкіри голови, яке провокує утворення лупи.
Зазвичай себорея (або себорейний дерматит) довго лікується. Окрім спеціальних засобів лікування, сюди входитимуть спеціальні гребінці для розчісування, а також дієти, імуномодулятори. Також не можна зазнавати нервового перенапруження та стресів, щоб не знижувати імунітету й не провокувати певних гормональних змін.
Дуже часто свербіж викликають і засоби по догляд за волоссям. Дешеві шампуні або шампуні без бальзамів підсушують шкіру, внаслідок чого вона починає лущитися. Голова також може свербіти від зміни шампуню. Тому рекомендуємо Вам повернутися до попереднього засобу або придбати в аптеці нейтральний – гіпоалергенний.
Інколи в людей занадто суха шкіра голови  утворюється внаслідок неправильного способу життя. Вона також є причиною постійного свербіння. Щоб позбутися проблеми, потрібно придбати спеціальний зволожуючий бальзам або маску для інтенсивного зволоження.
Якщо Ви – жінка і у вас почався свербіж після фарбування волосся, знайте – на шкіру голови вплинув перекис водню та аміак, які входять до складу фарби, тому намагайтеся обирати в косметичних магазинах безаміачні засоби.
Як би це неприємно не звучало, але у Вас може бути грибкове ураження. Позбутися його самостійно практично неможливо, потрібно постійний огляд у лікаря-дерматолога. При лікуванні грибка найбільш ефективним засобом вважають масло чайного дерева.  Протигрибкові засоби призначаються спеціалістами не тільки зовнішньо, але й внутрішньо, тому потрібно буде ретельно дотримуватись усіх рекомендацій та робити відповідні процедури щодня у визначений час доби.
Відома ще одна причина свербіння голови – алергія на засоби для прання, яким була випрана постільна білизна чи особисті речі. Це дуже рідкісні випадки, та все ж вони теж трапляються. Якщо Ви підозрюєте, що голова почала свербіти саме через це – змініть пральний порошок, придбайте кондиціонер для дитячих речей ( у більшості випадків його теж виготовляють гіпоалергенним).
 

Ольга Рогацька
Всі статті автора

Здоров`я

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією