Популярне

Використовуємо простір у квартирі: гардероб у комірчині

Зазвичай комору використовують для того, щоб зберігати в ній харчі, закрутки та інші хатні речі, які рано чи пізно пригодяться у квартирі. Багато хто використовує комірчину для зберігання інструментів, приборів сантехніки, не здогадуючись, що найкращий варіант – це гардеробна.

Одразу виникає запитання: як вмістити там одяг, якщо у багатьох квартирах комор немає зовсім, а якщо є, то вони дуже маленькі? Найкращий варіант - змайструвати власну поруч й зекономити квартирний  простір на шафі-купе та ін. Найоптимальнішим варіантом вважається комірчина, глибина якої 1,5 м, ширина до 1 м, висота до 2м. Всередину найкраще виготовити антресолі, хоча полички зайвими не будуть. 
Якщо Ви вирішили переробити стару комору, то перед цим декілька днів тримайте її відчиненою, щоб вона добре провітрилася. Найперше замініть у ній двері, підберіть їх відповідно до дизайну інтер’єру, декоруйте наліпками, узорами, вітражним склом. Дзеркалом на гардеробній уже нікого не здивуєш, але, по-правді, це найкращий варіант, а також необхідний елемент.  Не дивіться на те, що розмір комірчини маленький, Вам потрібно раціонально використати кожен її сантиметр. У такому випадку великі та широкі полиці будуть недоречними. Ящички для взуття традиційно розташуйте внизу, а польці для одягу – на рівні грудей.  На найвищі полиці ставте непотрібні речі (напр. сезонні). Якщо приміщення дуже темне, то подумайте про додаткове освітлення. Рекомендовано денне, не дуже яскраве  світло.
Дуже часто гардеробну створюють із гіпсокартону. Для цього потрібно нанести на стіни відповідну розмітку, створити візуальний каркас, використовуючи дерев’яні брусочки.
Краще, якщо вона буде закритого типу, це допоможе захистити Ваші речі від кліщів, надмірного пилу та запаху. Якщо розсувні двері (такі, як у шафи-купи) Вам не по кишені, то є дешевший варіант – гармошка. Цікавим доповненням для гардеробної стануть підвісні кишеньки. У них можна зберігати різноманітну біжутерію, пояси, галстуки тощо.
 

Ольга Рогацька
Всі статті автора

Дім

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією