Популярне

У Рівному ВІЛ-інфіковані люди страждають від дискримінації

На Рівненщині ВІЛ-інфіковані люди все частіше страждають від дискримінації. Це на власному досвіді відчули представники Рівненського обласного відділення Всеукраїнської мережі людей, які живуть із ВІЛ-СНІДом. Коли ця організація отримала приміщення на першому поверсі в одному із будинків Рівного, його мешканці розпочали "холодну війну" проти такого сусідства.

Анонімні телефонні дзвінки з погрозами, обіцянки перекрити вулицю та не пустити представників організації до орендованого ними приміщення та навіть залякування фізичною розправою. Усе це лунало в адресу працівників Рівненського обласного відділення відкритої благодійної організації "Всеукраїнська мереже ЛЖВС" від мешканців будинку по вулиці Данила Галицького 5, які протестували проти такого сусідів. І хоча скільки вони не намагалися пояснити цим громадянам, що ВІЛ не передається повітряно-крапельним шляхом, - розповів голова правління благодійної організації Юрій Лазаревич, втім мешканці були невблаганні. Тому організація залучившись підтримкою міської влади отримала нове приміщення на 70 квадратних метрах, втім на околиці міста. Нині тут розпочали ремонт, аби вже в червні продовжити роботу. Юрій Лазаревич, голова правління РОВ ВБО "Всеукраїнська мережа ЛЖВС": - Тут буде надаватися кваліфікована допомога. Одна кімната - це для дітей ВІЛ-позитивних, або тих, у кого їх зачепило десь в сім’ї. Тут буде приймати їх педіатр, буде також соціальний працівник надавати свої консультації, також можна буде цій дитинці тут залишатися, поки батьки підуть аби пройти усі необхідні їм обстеження. Також тут надаватиме консультації психолог, соціальний працівник, а також безкоштовно тут можна буде отримати консультації юриста. Окрім того, як зазначили представники організації, факти дискримінації найчастіше зустрічаються у маленьких містах та селах. Відтак, аби навчити ВІЛ-інфікованих захищати себе, відстоювати власні права та зменшити тиск на них у нашому краї, Рівненське обласне відділення "Всеукраїнської мережі ЛЖВС" та за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні запровадили новий проект. Євген Баборикін, заступник голови правління РОВ ВБО "Всеукраїнська мережа ЛЖВС": - ВІЛ-інфіковані люди, вони просто не знають своїх прав, вони не знають як боротися за свої права, як їх відстоювати. Вони не знають, що вони можуть робити, а що ні. Тому ми будемо проводити чотири тренінги для них, також ми хочемо провести інформаційні заняття для працівників інфекційних кабінетів у маленьких містах, аби розповісти про толерантне поводження із ВІЛ-інфікованими людьми. Таку необхідність Євген вбачає у тому, що вже неодноразово чув і зіштовхувався із тим, що Віл-інфіковані громадяни не поспішають звертатися до медичних закладів через побоювання розголосу, або ж повної відмови у допомозі. Нині в області близько тисячі двісті інфікованих людей і допоки триватиме їх дискримінація, як запевнили представники громадської організації, подолати ВІЛ-інфекцію буде важко.

Пише sfera-tv.com.ua

Рівне

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією