Популярне

В Ужгороді проживає майже 2 тисячі алергіків

Лікар-алерголог з 20-річним стажем Алла Петріщак розповіла, що в Ужгороді проживає майже 2 тисячі алергіків. Дві третини – діти.

Про це повідомляє "Закарпаття онлайн". За її словами, нині від тих чи інших алергічних захворювань страждає кожен 5-ий житель планети. За прогнозами ВООЗ, до 2030 року кількість алергіків значно збільшиться – алергічні захворювання того чи іншого виду матиме кожен другий. Незважаючи на те, що Закарпаття вирізняється з-поміж інших областей відносно сприятливою екологічною ситуацією, тим не менш, проблема алергічних захворювань у нас так само актуальна. До прикладу, тільки в Ужгороді нараховується близько 900 офіційно зареєстрованих хворих на алергію – і це тільки те, що стосується дорослого населення. Окремо ведеться облік дітей-алергіків – таких в Ужгороді зареєстровано понад 1 тис., — розповіла Алла Петріщак. "В Ужгороді відомо про близько 300 дітей, котрі страждають від бронхіальної астми. Приблизно 450 дітей мають прояви алергічного нежитю, близько 600 – атопічного дерматиту. Але йдеться про зафіксовані дані, які стосуються людей, котрі офіційно звертались до лікарів. Є ще багато хворих, які живуть із симптомами алергії, але за допомогою не звертаються. Тому з часом цифри, що стосуються захворюваності на алергію, будуть зростати", — сказала лікар. Відносно високими показниками захворюваності на алергії різного роду Закарпаття, в першу чергу, "завдячує" високій вологості повітря. Саме цей фактор обумовлює швидке розмноження мікроскопічного кліща – основного алергізуючого "складника" звичайного домашнього пилу. Якраз побутовий домашній порох спеціалісти визначають як одну із визначальних причин масового захворювання на алергію. Як розповіла Алла Петріщак, "у середньостатистичній квартирі впродовж року збирається до 30-40 кгпилу. І, не зважаючи на те, що частинки пилу прибираються пилососом, мікроскопічні його частинки осідають в легенях, забивають альвеоли, відтак, насичення крові киснем не відбувається. Та найгірше – прогресує розвиток респіраторних алергозів".однозмінний режим навчання.

Закарпаття

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією