Популярне

Бронзовий оригінал бюсту Миколи Пирогова замінили бетонною копією

Над виготовленням копії погруддя Пирогова протягом місяця працювала сім’я вінницького скульптора Володимира Овраха.

Бронзовий бюст відомого хірурга Миколи Пирогова, встановлений на території Вінницької обласної клінічної лікарні ім. М.Пирогова, замінили копією. Вона трохи вища (на 8 сантиметрів. - Авт.) за оригінал і виконана з бетону, який вкрито спеціальним шаром фарб. Саме вони імітують бронзу. У лютому з території "пироговки" прибрали від гріха подалі мідний бюст Пирогова. Над виготовленням копії погруддя Пирогова протягом місяця працювала сім’я вінницького скульптора Володимира Овраха. Він разом із синами Андрієм і Романом відреставрував оригінал 1924 року, знявши з нього усі шари фарби. Далі із бюсту був виготовлений зліпок. - За зліпком ми вилили з бетону точну копію погруддя і обробили поверхню таким чином, щоб воно здавалось бронзовим, - розповів Володимир Оврах. - Правда, копію довелось підняли на вісім сантиметрів вище - гармонійніше на камені виглядає. Оригінальне погруддя, швидше за все, спершу розміщувалось у помешканні і має камерний характер. Його виготовив невідомий майстер за точною копією бюста Іллі Рєпіна. Директор музею імені Людвіга Малиновського обласної лікарні ім.М.Пирогова Нонна Древа розповіла, що оригінал бюсту Пирогова зараз зберігається у музеї, яким вона керує. - Швидше за усе, його перенесуть у хол нового корпусу хірургічного відділення лікарні, яке зараз будується, - зазначає Нонна Древа. Нагадаємо, що оригінальне погруддя уже двічі викрадали і здавали на металобрухт. Погруддя навіть фарбували, щоб не привертало увагу крадіїв. За iнформацiєю:Олександра Мруг

 

www.myvin.com.ua

Вінниця

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією