Популярне

Як виховувати дітей?

Одвічна проблема батьків: «Як правильно виховувати чадо?». В деяких родинах виникає конфлікт з даного питання. Мам вважає, що за неправильні дії потрібно дитину покарати, а бать в цей момент жаліє дитину.

Таким чином о очах дитини мама постає поганою, а тато – хорошим. Або ситуації, де ролі розподілені навпаки. Що робити тоді?

Є сім’ї, де припускається силове покарання, існують і демократичні. Що ж таке виховання?

Виховання – це процес взаємодії батьків та дитини, де перші намагаються творити особистість, і створювати такі умови, щоб дитина розвивалась фізично, соціально та психологічно.

Найпростіший метод виховання – бесіда. Вона по своїй суті демократична і придатна для будь-якого віку. Якщо ви застосовуєте цей метод, то обов’язково говорите спокійним тоном, а не кричите на малюка. В ході пояснюєте та наводите аргументи чому не можна робити подібних вчинків.

Пам’ятайте! Якщо дитина зробила хороший вчинок, то завжди похваліть її. Це хороший індикатор для діток і надалі вони знатимуть за що їх хвалять і будуть робити все в цьому напрямку.

Відповідно, на протилежні вчинки, робіть дитині зауваження, саме так вона буде знати, що робити таке не можна, бо батьки не схвалюють.

Поширеним методом виховання – рахування до 3. Батьки ніби грають з дитиною гру. При певній дії малюка, а в основному – негативній батьки рахують до 3 і роблять певні паузи, що дозволяє дитині змінити свою поведінку на протилежну, чи задуматись над діями.

Метод фізичного впливу – вважається негативним впливом на психологію дитини, а сам метод є дискусійним. Зручніше з дитиною навести психологічний контакт, ніж лупцювати її. Даний метод застосовують у крайніх випадках, бо травматичний.

Намагайтеся говорити з власною дитиною, адже сила це не показник Вашої мудрості.
 

Іннеса Свіца
Всі статті автора

Суспільство

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією