Популярне

Хатія Деканоїдзе пояснила, чому затримали керівника черкаської поліції

У справі із затриманням керівника черкаської поліції Владислава Пустовара у черкащан виникло багато питань. Ми попросили керівника Національної поліції України Хатія Деканоїдзе прояснити ситуацію.

Сьогодні суд обрав мірою запобіжного заходу для в.о. начальника Головного управління національної поліції в Черкаській області тримання під вартою. Сума застави, як альтернативи тримання під вартою, складає 526 тис. грн.

– З ким саме домовився Владислав Пустовар?
– Він домовлявся з моїм заступником, який курує фінанси, матеріально-технічне забезпечення, кадри. І також є керівником апарату.
– Що це за переатестація, про яку намагався домовитися Владислав Пустовар?
– Це переатестація особового складу, яка почалася в Києві і області, а зараз вже йде в регіонах. Ті, хто хоче продовжити службу в поліції, в новій поліції, яку ми всі разом реформуємо, – всі, без винятку повинні пройти переатестацію. У тому числі і керівний склад на місцях. Ми залучили громадських діячів, журналістів, наші представники сидять в складах атестаційних комісій. Кандидати повинні пройти психологічні тести, поліграф. Нещодавно така переатестація стартувала і в Черкаській області.
– Кого затримано і де зараз Владислав Пустовар?
– Це питання до Генеральної прокуратури.
– Дуже багато коментарів про те, що справа сфабрикована. Зокрема, дуже маленька сума хабара...
– Яка різниця, яка сума? Сам факт, що начальник області дає гроші моєму заступникові – неприйнятний. І в цьому випадку сума не має ніякого значення. А те, що цей неналежний факт став відомий суспільству, свідчить про те, що ми відкриті і не будемо нічого приховувати навіть на такому, погодьтеся, високому рівні. Це підтвердження того, що ми йдемо правильним шляхом, а система почала самоочищення. Як тільки заступник запідозрив, що йому хочуть дати хабар, він доповів керівництву та почав співпрацювати з Департаментом внутрішньої безпеки. Відбувається те, про що ми так багато говорили і на що сподівалися – відбувається трансформація ментальності людей, які довгі роки працювали в цій системі.


- Чи знайомі ви особисто з Владиславом Пустоваром?
- Звичайно, ми знайомі. Якихось конкретних претензій у мене до нього не було. Але те, що він приїхав з грошима в Міністерство внутрішніх справ – це найгірше, що я могла подумати про начальника обласної поліції.
Нагадаємо, 28 березня прес-служба Генеральної прокуратури повідомила про затримання виконувача обов’язків начальника Головного управління Національної поліції в Черкаській області Владислава Пустовара. Його та заступника директора інституту післядипломної освіти Національної академії внутрішніх справ підозрюють у дачі хабара у розмірі 2 000 доларів і талонів на 400 літрів пального керівництву Національної поліції. Хабар було обіцяно за сприяння з боку останнього при проходженні атестації підлеглими Пустовара – начальником слідчого управління Валентином Кожухівським і начальником управління кадрового забезпечення Олексієм Гайдашем.
Порушено кримінальну справу за ч. 4 статті 369 Кримінального кодексу України. Якщо провину затриманих доведуть, їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років з конфіскацією майна.

 

 

Олексій Хуторний
Всі статті автора

Суспільство

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією