Популярне

Підлітковий період у житті дітей

Кожен із нас має особливий період у житті. Всі через це повинні пройти.  Один із важких етапів – підлітковий період. Він нелегкий як для дітей так і для батьків, які не можуть знайти спільну мову зі своїми дітьми.

Дитина вже немала, але ще недоросла. Батькам у такий період завжди рекомендують набратись спокою, терпіння, але головне – продовжувати правильно виховувати. у перехідний період – діти дратівливі, вони думають, що занадто дорослі і не потребують порад батьків. Часто вдаються до образ. Батьки у своєю чергу намагаються дитині допомогти пережити цей час, але вона показує що не треба турбуватись, а демонструє це у грубій формі. Щоб знайти хоч якусь спільну мову з дітьми батькам у першу чергу потрібно вести з дитиною діалог, а не докоряти їй чи намагатися щось повчати. Навпаки, анотації призведуть до погіршення клімату. Ви знаєте свою дитину, знайдете підхід до неї, що завести діалог. У такий період дитина шукає підтримку, найкраще її забезпечать батьки, які дадуть змогу дитині виговоритись. З певними речами батьки бувають незгідні, але вислухайте, бо для дитини це важливо. Раніше ми говорили, що своїх дітей не потрібно зрівнювати з іншими, а ще при цьому докоряти, що хтось вчиться, поводиться краще. Кожна дитина неповторна, Ваша також. Такі дії спричинять заниження самооцінки. Якщо ж дитина поділилася з Вами своїми проблемами, не варто потім обговорювати це у колі своїх дорослих друзів, знайомих чи з колегами по роботі. Діти неодмінно дізнаються про «витік» інформації, а Ви підірвете довіру у власних дітей.

Іннеса Свіца
Всі статті автора

7+Я

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією