Популярне

Поява набряку. Що це може значити?

Всі ми чудово розумію, що без води наш організм би не існував. Але, коли з’являється її надлишок може стати шкідливо для всього організму. Саме залишок води призводить до набряків.

Перші набряки, які ледь помітні людині властиво списувати на важкий робочий день, або ж просто займання певної однієї позиції протягом дня. Не зволікайте з цим, адже причини можуть бути різні та навіть занадто небезпечні.

Найчастішою причиною появи набряків виступають неполадки нирок. В чому полягає функція даного органу? Фільтрація та переробка рідни. Якщо відбувається збій у роботі нирок, то зразу відбувається накопичення рідини. Період появи набряків – ранок. За весь період ночі, коли Ви відпочиваєте рідина поступово накопичується, а на ранок Ви отримуєте набряки в області очей, ніг  та інших частин тіла. Цікавим є те, що ниркові набряки симетричні та однакові ще й до всього ними можна рухати, на вигляд вони бліді, в місцях утворення – сухі.

Наступна причина поява набряків – неполадки печінки. Якщо печінка хворіє на гепатит, цироз, спадковими захворюваннями, як наслідок може виникнути набряки. При чому, якщо йде збій у роботі печінки – то Ви можете відчути присмак (солодкуватий) печінки у роті. Набряки печінкові різняться від ниркових на зовнішній вигляд. Наприклад, набряк, що виник від неполадок печінки є більш м’яким, схожий ніби на тісто, а сама шкіра стає ніби прозорою.

Варикоз? Порушення правильного відтоку крові по венах призводить до набряків. Увага! Тут ноги опухають лише там, де існує проблема варикозу. Звичка сидіти нога на ногу може викликати набряки, вони можуть служити в подальшому до розвитку варикозу.

У будь-якому випадку не намагайтеся проводити лікування самостійно.
 

Іннеса Свіца
Всі статті автора

Здоров`я

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією