Популярне

На Волині може побільшати місць для торгівлі

У стінах Луцької міської ради відбулося засідання робочої групи, яка опікується питаннями погодження та розміщення тимчасових споруд для ведення підприємницької діяльності.

Про це інформує «Волинська правда».

Так, на засіданні комісії розглядали 5 заяв від підприємців. Якщо у майбутньому на засіданні виконавчого комітету Луцької міської ради посадовці дадуть добро, то в обласному центрі Волині побільшає місця для торгівлі.

Приміром, йшлося про те, що на вулиці Клима Савура може з’явитися тимчасова споруда у вигляді торговельного павільйону. Як виявилося, зупинка на цій вулиці уже збудована. Там планується поява невеличкого магазинчика. Очікується, що ним опікуватиметься ВАТ «Хліб» і один із підприємців. Фінансисти Луцької міської ради були не проти такого хлібного кіоску. У підсумку 12 членів робочої групи проголосували ствердно – далі справа за виконкомом.

Далі йшлося про торгівлю сонцезахисними окулярами на проспекті Волі. Виявилося, що цей підприємець уже тричі звертається до Луцької міської ради. Йдеться про місце поблизу території, де бабусі торгують квітами. У цього підприємця уже закінчився земельний сервітут, то останні три роки він торгує сонцезахисними фактично нелегально. «Підторговує той товариш», – зауважив член робочої комісії, головний художник міста Луцька Ярослав Матвіїв. «Огласите весь список», – сказав член цієї робочої комісії, депутат Луцької міської ради Юрій Вега від фракції ВО «Свобода», поцікавившись, чи є ще претенденти на цю ділянку міста. Виявилося, що немає. Проте в ході обговорення цього питання виявилося, що про цього підприємця немає усієї необхідної інформації для прийняття рішення. Тому вирішили обмізкувати це питання на наступному засіданні комісії через тиждень. А підприємцю порадили принести до ради усі необхідні документи згідно із правилами затверджених виконавчого комітету.

Також погодили у чорновому варіанті місце для лотка торгівлі морозивом у Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки біля атракціонів. Далі думка – за виконкомом. Зауважимо, що опікуватися цією точкою з морозивом багатодітна мати, яка уже має три аналогічні точки на вулиці Лесі Українки.

Ствердно проголосували і за торгівлю на вулиці Гордіюк, 35 хлібобулочними виробами.

Найбільше суперечок у членів робочої групи викликала ідея літнього майданчика біля кафе «Аліса», що на проспекті Волі. Проте під час обговорення виявилося, що це територія не кафе «Аліса», а профспілок. Почали з’ясовувати юридичні колізії, відразу почали лунати думки про те, що можна давати добро. У підсумку члени комісії вирішили відмовити таке погодження.

Волинь

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією