Популярне

Чому для тисяч тернополян подача показників за газ перетворилася на пекло і як його можна уникнути

Після того, як тарифи на газ почали змінювати ледь не щомісяця, вкрай важливим стало подання показників. Адже якщо їх не надати вчасно, газовики визначать кількість спожитих кубів з допомогою автоматичної програми, а її дані можуть бути далекі від істини. В результаті є ризик того, що доведеться платити за ту кількість газу, яку люди насправді не спожили. А якщо тариф в цей період виявиться вищим, то доведеться нести зайві витрати з сімейного бюджету.

Щоб уникнути подібних ситуацій зараз більш принциповим стало вчасно подати показник. Вимога газовиків – надавати їх з 25 по 5 число. Однак, як виявилося, зробити це не так вже просто. Принаймні не всім.

Звісно, це чимале навантаження для працівників. Вони фізично не встигають опрацювати усі дзвінки

Раніше люди, які не опанували інтернет або ж не хотіли цілий день безуспішно дзвонити, приходили у відділ обслуговування, щоб навіть попри довгі черги таки передати показники лічильника. Але зараз цього теж неможливо зробити – через карантин можливість особистого приходу для подачі даних скасували.

– Зробили це ще в березні 2020 року через ситуацію з поширенням Covid-19,- розповів Терміново заступник голови правління ПрАТ «Тернопільміськгаз» Сергій Губиш. – Але, як і раніше, показники за спожитий газ люди можуть передати по телефону операторам відділу обслуговування абонентів.

За даними Губиша, лише у лютому в період подачі показників послугою телефонної подачі показників скористалися близько 19 тисяч людей. Тобто, протягом дня оператори приймали орієнтовно 2 тис. телефонних дзвінків.

– Звісно, це чимале  навантаження для працівників. Вони фізично не встигають опрацювати усі дзвінки. Тому і абоненти, які обирають для себе цю послугу, інколи очікують на з`єднання з оператором довше, ніж хотілося б, бо лінії зайняті. Звісно, це призводить до нарікань та непорозумінь,  – визнає заступник голови правління ПрАТ «Тернопільміськгаз». – А після запровадження карантину дзвінків стало ще більше. Здебільшого телефоном подають показники за газ люди, яким більше 60 років.

При цьому збільшувати кількість номерів для дозвону у  «Тернопільміськгазі» не планують. Навпаки, радять абонентам опановувати інтернет або ж старатся телефонувати ще в кінці місяця, а не з 1 по 5 число, коли справді – лавина дзвінків. І тоді шанси дозвонитися – мізерні.

Інший варіант – скринька на паркані Для тих, хто так і не опанував електронні сервіси, продовжує функціонувати скринька, яку близько 5 років тому облаштувати на брамі «Тернопільміськгаз» на вул. Шептицького, 20.

Туди можна подати від руки написану інформацію, головне вказати свою адресу, прізвище, номер особового рахунку, дату подачі та сам  показник лічильника газу. Сергій Губиш розповів, в лютому цього року скринькою скористалися 12 тисяч осіб.

Найчастіше показники через скриньку подають люди похилого віку, які не вміють користуватися інтернетом та не довіряють гаджетам.

“Онлайн-сервісам ще не довіряють”  Споживачі, які уміють користуватися сучасними гаджетами, зазвичай швидше та ефективніше вирішують свої проблеми. Як варіант, можна скористатися онлайн-сервісом на сайті «Тернопільміськгазу» . Там є послуга Особистий кабінет. Щоб зареєструватися потрібно мати свою  електронну адресу, вказати особовий рахунок, номер лічильника.

Сергій Губиш зауважує, що попри нескладність реєстрації, особистим кабінетом абоненти користуються не так масово, як  функцією “Передати показник лічильника”, яка теж є на сайті.

Увага! У базі даних «Тернопільміськгазу» зареєстровано 123 тисячі лічильників. Загалом «Тернопільміськгаз» обслуговує 127 тис. абонентів у Тернополі і колишньому Тернопільському районі. З них, зокрема, у Тернополі, близько 90 тисяч.

У період подачі показників за спожитий газ для населення працює цілодобовий телефон 56 14 00. Також показники можна подати за телефонами: 52 46 95, 52 63 78, 52 72 19, 52 27 30, 56 14 00, 067 5748121, 067 5748138.

Можна передати показники на сайті tmgaz.te.ua, у особистому кабінеті gazpostach.te.ua або за допомогою сервісів eps.te.ua, oplata.te.ua чи Приват-24.

Подати показники можна також через банки та Укрпошті разом з оплатою платежів.
 

Тернопіль

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією