Популярне

У вінницьких абітурієнтів були виявлені шпаргалки при виході із туалету

Спостерігачі ГМ «ОПОРА»: абітурієнти-математики користувалися мобільними телефонами та забували документи.

21 та 22 травня 2012 р. відбулося зовнішнє незалежне оцінювання з математики. У 16 областях України за дотриманням процедури ЗНО вели спостереження представники Громадянської мережі «ОПОРА», які були присутніми на 50% пунктах тестування у перший день іспитів та на 30% - у другий. Порушення процедури ЗНО його учасниками Чи не найбільшою проблемою тестування з математики за оцінкою спостерігачів ГМ «ОПОРА» стало порушення процедури ЗНО його учасниками. Спостерігачі зафіксували випадки запізнення абітурієнтів, появу на тестуванні без необхідних документів, використання та наявність мобільних телефонів, шпаргалок , а також вчинення інших дій, які не дозволили їм завершити роботу над тестом. Так, через запізнення найбільше абітурієнтів не змогло потрапити на ПТ у Донецькій області (5) та Криму (7). Дещо скоротилася кількість запізнень на тестування абітурієнтами у Луганській області, тепер спостерігачі фіксують лише по 1-2 випадки на пункт тестування. Без необхідних документів, за даними ГМ «ОПОРА», прийшли на ПТ 62 особи. Зокрема, по 6 абітурієнтів у Донецькій, Черкаській областях та м. Київ, 18 – у Криму, 11 – у Харківській, по 5 – у Луганській та Рівненській, по 2 – у Чернівецькій та Львівській, 3 – на Закарпатті. Усіх їх не було допущено до проходження ЗНО. 2 травня на пунктах тестування у ЗОШ № 34 м. Вінниці та Навчально-науковому інституті менеджменту, адміністрування та права Вінницького національного аграрного університету в абітурієнтів за допомогою металошукачів були виявлені телефони при виході із туалету. Після цього були складені відповідні акти про порушення процедури проходження ЗНО. Однак, у пункті тестування ВНАУ учасник тестування написав апеляційну заяву та пояснювальну записку на ім’я директора Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти, в якій зазначив, що не вважає наявність телефону порушенням, оскільки він був без sim-карти, а учасник тестування користувався ним як годинником. Громадянська мережа ОПОРА звертається до абітурієнтів та їхніх батьків з проханням ретельніше перевіряти наявність документів, необхідних для пропуску на пункти тестування. Як показав досвід дводенного тестування з математики, основною причиною вилучення абітурієнтів з пунктів стало використання мобільних телефонів, тому радимо випускникам залишати їх на столику для особистих речей. Окрім цього, ГМ «ОПОРА» звертається до Українського та регіональних центрів оцінювання якості освіти, аби ті надали уніфіковані роз’яснення персоналу, що проводить ЗНО, стосовно їхньої поведінки у ситуаціях, коли у абітурієнта знаходять допоміжні засоби, та за наявності яких документів вступників слід впускати у пункт тестування.

Пише Моя Вінниця

Вінниця

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією