Популярне

Комітети Народного Контролю – що це?

До редакції knk.media приходить багато запитань, які стосуються законопроекту №2737, який ініційовано та лобійовано нашими активістами. Мовляв, коли його приймуть – що це означатиме для решти громадських організацій, які будуть зміни на краще, що кардинального змінить цей закон? Даємо вам відповіді на ці запитання! Постійна адреса цієї статті знаходиться тут

КОМІТЕТ НАРОДНОГО КОНТРОЛЮ

Народний контроль в Україні – це контроль народу за діяльністю всіх рівнів органів державної влади та місцевого самоврядування, їх посадових осіб, керівників та заступників, починаючи від сільського старости та завершуючи Президентом України (ст. 1 ЗУ “Про народний контроль в Україні”).

Народний контроль здійснюється шляхом проведення комітетами народного контролю, як з власної ініціативи, так і за заявами, скаргами інших осіб, народних перевірок органів державної влади та місцевого самоврядування на предмет додержання вимог Конституції України, законодавства України, конституційних прав та свобод людини. До проведення народних перевірок можуть залучатися представники ЗМІ, громадських об’єднань, громадяни, експерти, спеціалісти (ст. 8 ЗУ “Про народний контроль в Україні”).

Актами комітетів народного контролю є:
Народний запит – це письмове звернення комітету народного контролю, народного контролера до всіх рівнів органів державної влади та місцевого самоврядування, їх посадових осіб про надання інформації, копій документів, необхідних для перевірки дотримання конституційних прав і свобод людини, законності та правопорядку (ст. 10 ЗУ “Про народний контроль в Україні”);
Народна вимога – це акт реагування комітету народного контролю, народного контролера на виявлені порушення закону з вимогою (вимогами) усунення виявлених порушень закону, притягнення до відповідальності винуватих осіб, відшкодування шкоди (ст. 11 ЗУ “Про народний контроль в Україні”);
Народний припис – це письмовий акт комітету народного контролю, народного контролера, який містить вимоги щодо усунення порушень закону, конституційних прав та свобод людини, причин цих порушень та умов, що сприяють їм (ст. 12 ЗУ “Про народний контроль в Україні”).

Гарантіями безпеки діяльності народних контролерів є: заборона проведення огляду, розголошення, витребування чи вилучення документів, пов’язаних із здійсненням функцій народного контролю; проведення оперативно-розшукових чи слідчих дій стосовно народного контролера виключно на підставі судового рішення; повідомлення про підозру народному контролеру у вчиненні кримінального правопорушення може бути здійснено виключно Генеральним прокурором України, його заступником, прокурором АРК, областей, міста Києва та міста Севастополя; право на зберігання, носіння, використання та застосування вогнепальної зброї та боєприпасів до неї (ст. ст. 5, 7 ЗУ “Про народний контроль в Україні”).

Комітети народного контролю є громадськими організаціями. Утворюються за адміністративно-територіальною ознакою згідно адміністративно-територіального устрою, на установчих зборах засновників. Кількість засновників комітету народного контролю не може бути меншою, ніж дві третини діючих громадських організацій зареєстрованих на відповідній адміністративно-територіальній одиниці. Членами (учасниками) комітету народного контролю можуть бути громадяни України, які досягли 18 років, юридичні особи приватного права та громадські об’єднання зі статусом юридичної особи. Органи управління комітетів народного контролю обираються на з’їздах (конференціях) народних контролерів. Структура та чисельність працівників комітетів визначається у статуті організації (ст. 4 ЗУ “Про народний контроль в Україні”). 

Ігор Тихолаз
Всі статті автора

Суспільство

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією